Μάθετε πως μπορείτε να συμμετέχετε σε μια διαδικτυακή δημοπρασία

Γενικές Πληροφορίες

Οι διαδικτυακές (online) δημοπρασίες περιλαμβάνουν πιο προσιτά αντικείμενα τα οποία προτείνονται με μικρότερες τιμές εκτίμησης από τις ζωντανές (live) δημοπρασίες μας.

Όπως και στις ζωντανές (live) δημοπρασίες, παρέχουμε τη δυνατότητα εξέτασης των αντικειμένων από κοντά στα γραφεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η τοποθεσία του κάθε αντικειμένου αναγράφεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας στην ιστοσελίδα μας.

Επιπλέον μπορείτε να κλείσετε το προσωπικό σας “virtual viewing” μέσω Zoom, What’s up ή Viber χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον χώρο μας.

Συμμετοχή – Εγγραφή

Για να συμμετέχετε στις διαδικτυακές δημοπρασίες, εφόσον είστε νέος μη εγγεγραμμένος πελάτης, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε εγγραφή στην ιστοσελίδα μας.

  1. Πατήστε στο κουμπί «Σύνδεση» πάνω δεξιά.
  2. Κάτω απο τη στήλη «Εγγραφή» συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
  3. Στο email που δηλώσατε θα σας έρθει μήνυμα επιβεβαίωσης του email σας (ελέγξτε και τα spam, σε περίπτωση που το μήνυμα δεν βρίσκεται στα spam επικοινωνήστε μαζί μας).

Αφού επιβεβαιώσετε το email σας είστε έτοιμοι για να συμμετέχετε στις online δημοπρασίες μας.

Για λόγους διαφάνειας, σαν νέος πελάτης ενδέχεται να σας ζητηθεί να προσκομίσετε αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα ή διαβατήριο) και αποδεικτικό της διεύθυνσης που δηλώσατε.

Μπορεί η διαδικασία της εγγραφής για συμμετοχή στη δημοπρασία μέσω της ιστοσελίδας μας να διαρκεί μόλις μερικά λεπτά, όμως προτείνουμε να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία πολύ πριν τη δημοπρασία.

Κατα τη διάρκεια της δημοπρασίας

Αφου έχετε ολοκληρώσει τη σύνδεση ή εγγραφή σας στην ιστοσελίδα και έχετε βρει το αντικείμενο της επιλογής σας στο loudos.gr, μπορείτε να υποβάλετε την προσφορά (bid) σας.

Η προσφορά (bid) σας, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας ή μπορείτε να υποβάλετε μια μέγιστη προσφορά.

Αν υποβάλετε μια μέγιστη προσφορά, το σύστημα θα «χτυπήσει» για λογαριασμό σας μέχρι να έχετε εσείς την υψηλότερη προσφορά ή εφόσον υπάρχουν άλλες προσφορές μεγαλύτερες από τις δικές σας, μέχρι να επιτευχθεί η δική σας μέγιστη προσφορά.

Για παράδειγμα:

-Τιμή εκκίνησης 100€.

-Ο bidder A έχει υποβάλει μέγιστη προσφορά 200€.

-Τρέχων χτύπημα: 100€.

-Ο bidder B κάνει σύνδεση και υποβάλει μέγιστη προσφορά 140€ και δεν υπάρχουν άλλες προσφορές.

-Τρέχων χτύπημα 160€ και κατοχύρωση στον bidder A.

Φυσικά, μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές (χτυπήματα) στο «Bids» που βρίσκεται δίπλα στην περιγραφή του κάθε λαχνού.

Αν η προσφορά σας έχει ξεπεραστεί, θα ειδοποιηθείτε αυτόματα από το σύστημα μέσω email.

Αν δυο μέγιστες προσφορές είναι ίδιες, το αντικείμενο θα κατοχυρωθεί σε αυτόν που πρώτος είχε υποβάλει την μέγιστη προσφορά.

Αν μια προσφορά υποβληθεί εντός των δυο τελευταίων λεπτών πριν τη λήξη της δημοπρασίας, τότε θα θα γίνει αυτόματα παράταση της δημοπρασίας για δύο επιπλέον λεπτά και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι ο λαχνός να κατοχυρωθεί στη μέγιστη προσφορά.

Μετά τη δημοπρασία

Ποσά που προστίθενται στην τιμή κατακύρωσης.

Προμήθεια Αγοραστή (buyer’s premium): 15% + ΦΠΑ στην προμήθεια (συνολικά 18,6%) στην τιμή κατακύρωσης.

Εκτός απο το buyer’s premium ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον ποσά που προστίθενται στην τιμή κατακύρωσης όπως το «Δικαίωμα Παρακολούθησης», παρακαλώ διαβάστε αναλυτικά του Όρους & Προϋποθέσεις ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Πληρωμή αντικειμένων

Πρέπει να έχετε εξοφλήσει τα αντικείμενά σας εντός 14 ημερών από την λήξη της δημοπρασίας.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Με χρεωστική / πιστωτική κάρτα online ή αυτοπροσώπως σε μία από τις τοποθεσίες του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions.
  2. Με μετρητά (μέχρι 500€ σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία).
  3. Με τραπεζικό έμβασμα σε έναν απο τους τραπεζικούς λογαριασμό του Loudos Auctions.

Παραλαβή ή Αποστολή των αντικειμένων

Μπορείτε να παραλάβετε τα αντικείμενά σας σε μια από τις τοποθεσίες του Οίκου Δημοπρασίων Loudos Auctions, η τοποθεσία του κάθε αντικειμένου αναγράφεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας στην ιστοσελίδα μας.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παραλάβετε το αντικείμενό σας από τις τοποθεσίες μας, μπορούμε να το στείλουμε στην διεύθυνση που θα μας υποδείξετε ή να οργανώσουμε την μεταφορά του με εξειδικευμένο πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα για:

Αποστολές

Όρους & Προϋποθέσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση